2018-11-13 08:16:54• hírek • Bede Emőke

Ennyit ér egy kioltott emberi élet

Az utóbbi években több olyan gyilkosság is történt Szatmár megyében, mely megdöbbentette a lakosságot. Legtöbbjüket a nyomozóknak sikerült felgöngyölíteni, mi több, néhány kiemelkedő esetben már meg is született a bírói döntés az ítéletet illetően.

Az egyik ilyen eset még a tavalyi nyár során történt Avasfelsőfaluban. Az ügyben készült nyomozatóhatóság vádirata szerint az erősen ittas C. Ioan Petre 2017. augusztus 20-ra virrandóan konfliktusba keveredett egy férfival, akitől egy pofont is kapott. A részeg, feldühödött fiatalember ezt követően belekötött két másik férfiba is. A szóváltás hevében C. Ioan Petre előkapott egy kést, majd szíven szúrta vele S. Cristian Adrian Dumitrut, aki olyan sok vért veszített, hogy belehalt sérülésébe. A fékezhetetlenné vált őrjöngő egy másik férfit is mellkasba szúrt, C. Vasile Danut azonban szerencsére túlélte a támadást. A férfi az azóta eltelt időben előzetes letartóztatásban ült, azonban a szatmári törvényszék a hétfői nap során ítéletet hirdetett az ügyben. C. Ioan Petre, aki tehát kioltotta egy fiatal életét és egy másikat ugyancsak megpróbált megölni, halmazati büntetésként 10 év 4 hónap letöltendő börtönbüntetést kapott. Mindemellett az ítéletben az is szerepel, hogy összesen kb. 110 ezer eurónyi kártérítést kell fizetnie a két érintett családnak.
 

Ugyancsak a törvényszék oldalán fedezhető fel az az információ is, mely szerint ítélet született M. Zsombor ügyében is. Az ügyben készült vádirat szerint a férfi gyakorlatilag halálra verte L. N. J. német állampolgárságú barátnőjét. A bűncselekmény a Károlyi úton történt, az áldozat autójában torkollott gyilkosságba a vita. A gyanúsított ezt követően tette a holttestet a csomagtartóba és hagyta az autót a Fabricii utcai vasúti felüljáró alatt. A közlemény szerint a holttestet július 17-én találták meg a nő rokonainak annak eltűnéséről szóló bejelentése alapján. A kihallgatás során kiderült, hogy a feltételezett elkövető féltékenységből cselekedett. S hogy mennyi időt kell rácsok mögött töltenie a brutális gyilkosság elkövetőjének? Nos, a 2017. Június 18-a óta előzetesben ülő férfit tettéért 21 évnyi letöltendő szabadságvesztésre ítélték, illetve 233 ezer lejnyi nem vagyoni kártérítés kifizetésére is kötelezték.
 

A két esetet illetően a napokban született ítélet, de még mindig vannak olyan esetek, melyekben jelenleg is zajlik az eljárás. Gondoljunk csak az apai hármas gyilkosság elkövetőjére, ki első fokon életfogytiglant kapott, viszont alighogy kimondták az ítéletet, R. Razvan és ügyvédje benyújtották a fellebbezést. A legfrissebb eset pedig az, mely nem is olyan régen történt Szatmárnémetiben. Egy, azóta már rendőrkézre kerített hajléktalan kioltotta egy idős férfi és fogyatékkal élő fia életét. Szerencsére rövid időn belül sikerült elkapni a gyanúsítottat, aki azóta is előzetesben ül. A korábbi eseteket és a meghozott ítéleteket figyelembe véve sejthető, hogy az elkövető nem fog egyhamar szabadulni a rácsok mögül.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: